Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Νέα εκδοχή για το θάνατο της Μαρίας Κάλλας!

 Δύο Ιταλοί γιατροί, ο κ.κ. Φράνκο Φούσι και Νίκο Παολίλο, που είναι ειδικοί στην ορθοφωνία παρουσίασαν τα αποτελέσματα μιας έρευνας που έκαναν για την διάσημη σοπράνο Μαρία Κάλλας.
 Σύμφωνα με αυτούς η διάσημη τραγουδίστρια της όπερας είχε προσβληθεί από μία εκφυλιστική ασθένεια που επηρεάζει τους μυς και γενικότερα τους ιστούς, ακόμα και του λάρυγγα και ονομάζεται δερματομυοσίτης.
 Σύμφωνα με την επίσημη ιατρική γνωμάτευση, η μεγάλη ντίβα της όπερας πέθανε από καρδιακή ανακοπή. Τώρα οι γιατροί τονίζουν πως η αυτή η εκφυλιστική ασθένεια αντιμετωπίζεται με ανοσοκατασταλτικά και κορτιζόνη, τα οποία είναι ικανά να οδηγήσουν σε καρδιακή ανεπάρκεια.
 Η εφημερίδα La Stampa διαψεύδει τα σενάρια περί υπερβολικής χρήσης ηρεμιστικών κι ότι η Κάλλας αυτοκτόνησε, όταν μετά το τέλος της σχέσης της με τον Έλληνα μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση που την εγκατέλειψε το 1968 για να παντρευτεί την Τζάκι Κένεντι, άρχισε να χάνει τη φωνή της.
 Η εφημερίδα γράφει: «Ο Φούσι, ένας από πιο διάσημους ειδικούς στην ορθοφωνία στη χώρα, και ο Παολίλο ανέλυσαν τα τελευταία βίντεο της Κάλλας που δείχνουν ότι οι μύες δεν ανταποκρίνονται πλέον, επειδή η θωρακική κοιλότητα δεν φούσκωνε όταν ανέπνεε». Οι δύο ειδικοί στην ορθοφωνία μελέτησαν με τα τελευταία μέσα της τεχνολογίας, διάφορες ηχογραφήσεις και βιντεοσκοπήσεις της διάσημης σοπράνο και ανακαλύπτουν πως τη δεκαετία του ΄60 αρχίζουν προβλήματα και στις αρχές του ΄70 αρχίζουν οι δυσκολίες στις εμφανίσεις της, αλλοιώνεται η φωνή της κι αυτό συνδυάζεται με ξαφνική απώλεια βάρους.
 Οι ειδικοί τονίζουν πως όταν η Κάλλας δεν μπό��εσε να τραγουδήσει την όπερα Νόρμα στη Ρώμη προς τιμή του τότε προέδρου της Ιταλίας, Τζιοβάνι Γκρόνκι, και της συζύγου του, ήταν ήδη άρρωστη. Αυτό ήταν κάτι που πολύ την απογοήτευσε και στο τέλος της πρώτης πράξης, η ντίβα έφυγε κρυφά από μία πίσω πόρτα, αφήνοντας το κοινό φανερά απογοητευμένο. Οι γιατροί λένε: «αυτό δεν ήταν ένα καπρίτσιο, ήταν πραγματικά άρρωστη, είχε μια τραχειίτιδα, οι μύες χαλάρωναν. Ήταν η αρχή του τέλους»!

http://www.pyles.tv