Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Η τρισδιάστατη επιστροφή του Tim Burton Frankenweenie: 28 χρόνια μετά

Το “Frankenweenie” αποτελεί ένα ιδιαίτερο κεφάλαιο στην καριέρα του Tim Burton. Πρόκειται για ένα ασπρόμαυρο live-action φιλμ μικρού μήκους που είχε γυρίσει πριν από 30 περίπου χρόνια και διασκευάζει το “Frankenstein” της Mary Shelley, με ένα παιδί που επαναφέρει στη ζωή τον αγαπημένο σκύλο του. Ωστόσο θεωρώθηκε πολύ μακάβριο θέμα για τη Disney, με αποτέλεσμα να προβληθεί ως extra στο DVD του “Nightmare Before Christmas” όταν στυλ του Burton είχε αποδειχθεί ιδιαίτερα δημοφιλές.
28 χρόνια μετά, ο Tim Burton είναι ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους σκηνοθέτες στον κόσμο και διαθέτει πολυπληθές και πιστό κοινό. Έτσι, ετοίμασε για τη Disney ένα remake του “Frankenweenie”, πάλι σε ασπρόμαυρο φόντο, αλλά αυτήν τη φορά σε μεγάλου μήκους stop motion animation. Τη φωνή της στην ταινία έχει δανείσει μεταξύ άλλων η Winona Ryder.
Το πρώτο trailer της ταινίας έκανε την εμφάνισή του και θυμίζει αρκετά τον επάνω κόσμο του “Corpse Bride”, και σίγουρα οι οπαδοί του 53χρονου σκηνοθέτη δε θα βλέπουν την ώρα να έρθει η 5η Οκτωβρίου, ημερομηνία κατά την οποία αναμένεται στις αίθουσες.